Blomkål og tigerrejer

Blomkålssuppen med tigerrejer, persilleolie og pimente

Af: Lise

Jeg er altså blevet ret så vild med suppe! Alle mulige af slagsen. Og der er flere gode ting ved fænomenet – det er billigt, det er nemt, det er sundt og så kan det se helt dekorativt ud også!

Jeg havde et par dejlige damer til madklub i går, hvor der netop skulle suppe på bordet, en blomkålssuppe for at være mere præcis. Blomkål har en dejlig smag, men også lidt sart i det, så det er godt med nogle ting til at give det lidt spark. I dette tilfælde blev det stegte tigerrejer med chili og hvidløg, en hurtigblendet persilleolie og noget af min fine pimente fra Krydderiet (brugte det blandt andet her).

Til ca. 4 personer er opskriften, som følger:

1 blomkålshoved
2 små løg
2 fed hvidløg
1 porre
Bouillon
Black eyed peas (valgfrit – men det giver suppen lidt mere fylde)

Løg og hvidløg svitses i lidt olie, porre tilsættes og dernæst blomkål. Der fyldes vand/bouillon på gryden – så det lige knap dækker grøntsagerne. Når det er mørt (efter 10-15 min) kan bønnerne tilsættes og hele baduljen gives en tur med stavblenderen, så suppen bliver blød og lind. Den smages til med salt og peber – og evt. lidt chili og et drys muskatnød.

Ved siden af steges tigerrejerne med hakket hvidløg og chili. Persillen skylles og blendes med olie og lidt salt.

Og så er det bare at dryppe den grønne olie udover suppen, lægge nogle tigerrejer derned og drysse med pimente efter smag.

 

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Forretter, Hovedretter og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

4 svar til Blomkål og tigerrejer

 1. jeanette siger:

  De bønner i bruger, kan se i også har brugt dem i en anden suppe, er de specielt egnet til supper. tit set dem i de asiatiske butikker, men aldrig købt dem, kan være jeg skal til det, for stor suppe fan, så nyder jeres indlæg fortiden :-)

  • ganeoggaffel siger:

   Jeg synes, at de fungerede ret godt. Altså har egentlig ikke set andre blende dem, men de er med til at give lidt mere fylde til suppen, når man ikke tilsætter fx fløde. Og ja, vi puttede dem også i kyllingesuppen, hvor de pyntede rigtig fint.
   Og dejligt du nyder indlæggene. Jeg elsker også suppe!:)
   Lise/GG

 2. Lise siger:

  Øj det ser godt ud – og lyder som en god kombi

  • ganeoggaffel siger:

   Det var virkelig også en supergod kombi. Jeg synes, at det er ret godt at få et lidt stærkt modspil til den blide suppe ved nemlig at fyre chili og hvidløg ned til rejerne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s